לפני כשבוע הגיעו אלינו חברים ותיקים להתארח בערב שישי, מסוג החברים שלא ראינו כבר שנים והתרגשנו מאוד לקראת בואם. בטרם הגיעו כמובן שניקיתי את הבית, ואז עמדתי בפני השאלה של מה להגיש לארוחת ערב. בהתחלה חשבתי על להזמין פיצה אבל מיד פסלתי את הרעיון הזה, כי פיצה לא היה מתאים לאותו ערב מיוחד, יותר מדיי ג'אנק פוד. אחר כך, חשבתי להגיש ארוחה בשרית עם מספר מנות, אבל גם את זה פסלתי כי זה היה נותן אווירה של רשמיות, וחוץ מזה אולי הם לא יהיו כל כך רעבים. גם לא רציתי להגיש פסטה, כי שבוע לפני כן היו אצלנו משפחה ובישלתי פסטה ולמרות שהיה טעים לא התחשק לי שוב לבשל פסטה.
חשבתי וחשבתי מה לעשות ומה להגיש, ובעודי מעלעלת במגזין שבועי נתקלתי בתמונה צבעונית ומעוררת תאבון של אוכל יפני, או ליתר דיוק של סושי. בתמונה היו עיגולים עיגולים של סושי טעים מונחים על שולחן שחור ולידם רוטב טעים ואישה יפנית יפה מחייכת. טוב, חשבתי לעצמי אני אולי לעולם לא אראה כמוה, אבל אין סיבה שלא אוכל להגיש סושי טעים כמו זה שמוצג בתמונה.
אחר-כך התלבטתי האם לקנות את אותו מאכל של סושי בסופר ולהכין בעצמי, או שפשוט להזמין טייק אווי של סושי. נזכרתי שפעם ראיתי בתכנית הבישול של אהרוני איך עושים סושי ולמרות שזה לא נראה פשוט, כבר הכנתי בעבר דברים הרבה יותר מסובכים שיצאו לשמחתי טעימים.
שמתי פעמיי והלכתי לכיוון הסופר ליד הבית. למזלי הרב, היה שם בעמדת המקפיא סושי קפוא שנראה טעים אבל זה לא היה מהסושי שמכינים שלב אחר שלב לבד אלא מהסוג שמפשירים במיקרו. אז החלטתי לקנות אותו ליתר בטחון ולהמשיך לחפש סושי טעים.
כשהגעתי הביתה פתחתי את האינטרנט והקשתי בחיפוש את המילה סושי. מיד הוצגו בפניי הרבה תמונות של סושי וגם אתר של מסעדות, ביניהם מסעדות יפניות. דפדפתי קצת , וראיתי שמות של מסעדות טייקאווי שאני מכירה ואף הזמנתי שם בעבר. נזכרתי שלפני כשלוש שנים אני ובעלי אף סעדנו במסעדה יפנית והזמנו סושי טעים יחד עם מאכל בשם סשימי, שזה דומה לסושי רק עם הדג בחוץ והאצה בפנים, ומאוד נהנו מהאוכל ומהאווירה הכללית במסעדה. התקשרתי לאותה מסעדה ומסתבר שפרט להזמנת מקומות, יש להם גם תפריט של משלוחים הביתה. מיד הבחור החביב עמו דיברתי שלח לי תפריט כזה באימייל. רק מלהסתכל על התפריט, שהתלווה בתמונות, נהייתי רעבה. התפריט כלל הרבה מאכלים יפנים טעימים, ביניהם סושי, במחירים סבירים ביותר. היה בתפריט סושי עם סלמון, סושי עם טונה, סושי עם דגים מלוחים וסושי עם דגים בעלי טעם עדין. ממש תענוג לחיך. היה גם סשימי, והיה גם נגרי, שזה סושי בצורה של קוביות עם התוספות מעליו. כל המנות הגיעו עם רוטב סויה ורוטב וואסבי שזה הרוטב החריף של היפנים (זהירות, לא לאוהבי המתוק!) וגם הציעו שם קינוחים במחירי מבצע.
החלטתי להזמין מספר מגשיות של סושי ועוד שני מגשיות של סשימי. יחד עם זה עשיתי סלט גדול וטעים וביקשתי מבעלי לקנות גלידה ועוגה לקינוח. בערב האורחים הגיעו וכולנו נהנינו מארוחה טעימה, לא משמינה ובריאה.
הכול על סושי: http://www.pkfight.com/